Inschrijven

Kennismaking

Vóór de inschrijving van uw kind, is het prettig om eerst een kijkje te komen nemen bij gastouderopvang ‘t Bengeltje-Drunen. Hierbij krijgt u een indruk van het gastouderverblijf en wordt u meer verteld over het reilen en zeilen van gastouderopvang ‘t Bengeltje-Drunen.

Plaatsing

Als u de keuze voor de plaatsing van uw kind heeft gemaakt, wordt u uitgenodigd voor een intake-gesprek. In dit gesprek worden de wensen en gegevens van u en uw kind genoteerd en de specifieke zaken die van belang zijn voor uw kind besproken, zoals dagritme, voeding, ziekte, allergieën en dergelijke. (Gegevens worden vertrouwelijk behandeld)

Overeenkomst gastouderbureau

Als u de keuze hebt gemaakt om uw kind bij mij te plaatsen, heeft u nog een gesprek met het door u gekozen gastouderbureau. Een gastouderbureau is het bemiddelingsbureau tussen u en mij. Gastouderopvang ’t Bengeltje-Drunen is aangesloten bij gastouderbureau Viaviela en Mikz.

Wenperiode

Voor veel kinderen is de overgang van het veilige en bekende thuis naar een gastouderopvang een hele stap. Ook voor de ouders valt het in het begin vaak niet mee. Vóór de echte start plan ik met u een wenochtend en/of -middag in.