Visie

foto-visieBij gastouderopvang ’t Bengeltje staat het kind centraal. Ik werk volgens de pedagogische visie van Reggio Emilia waarvoor staat dat ieder kind uniek is! Een kind heeft 100 talen!

Denk, kijk, beleef, verwonder en ervaar vanuit het kind!
Ik vind het belangrijk dat kinderen zich in een rookvrije, veilige en vertrouwde omgeving kunnen ontwikkelen. Daarbij dat ze zich verbonden voelen met andere kinderen en met de gastouder. Gastouder Melanie wil ze leren respect te hebben voor de ander en dat ze zich betrokken voelen bij hun handelen. Het is belangrijk om regelmaat op een dag te hebben maar ook dat ze hun rust moment(en) pakken bijv. door samen een boek te gaan lezen.

Ik laat kinderen meer zelfstandig ontdekken, onderzoeken en ontplooien en probeer, waar nodig, hun ontwikkeling zo goed mogelijk te stimuleren. Ze worden vrijer gelaten in activiteiten zodat ze zichzelf goed kunnen ontwikkelen door zelfstandig aan de slag te gaan (hun eigen creatieve vaardigheden de vrije loop laten gaan). De kinderen zowel buiten als binnen verschillende materialen laten ontdekken en kijken wat er allemaal mee gedaan kan worden. Creatief bezig zijn hoeft niet alleen binnen gedaan te worden, gastouder Melanie vindt het belangrijk dat ze zichzelf ook buiten kunnen ontplooien.

Gastouderopvang ’t Bengeltje  is een professioneleliefdevollebetrokken en geduldige gastouder!

Laat uw kind zichzelf verwonderen!

Door de kleinschaligheid kan gastouderopvang ’t Bengeltje ieder kind persoonlijke aandacht en liefde geven die het nodig heeft!